16/01/2015

Roller derbyä periferiassa

 
Karu-blogin tuoreena kirjoittajana, ja Jyväskylä Roller Derbyn aktiivisena jäsenenä, välitän terveiset yhdeltä täällä periferiassa toimivista joukkueista.
Jyväskylä Roller Derby on vuonna 2011 perustettu joukkue. Kauden 2013–2014 Pohjola Cupia hopean edestä tahkonnut JRD:n joukkue Rollin' Ragdolls pelaa kaudella 2014–2015 ensimmäisen Suomi Cupin divaripelinsä 29.3. Jyväskylässä Porvoo Roller Derbyä vastaan.

Rollin' Ragdollsien riveissä on 43 jäsentä, joista aktiivisia pelaajia on vielä tekstin kirjoittamishetkellä 16. Lauantaina 17.1. Helsinki Roller Derbyn pitämän bootcampin ja minimum skill -testin jälkeen pelaajia on toivoaksemme yli 20. Joukkueen pelaajien ikähaitari on 19 ja 44 vuoden välillä.

Kaudella 2013-2014 koimme joukkueen vahvuudessa paljon muutoksia, uusia pelaajia tuli joukkueeseen ahkeran fresarikurssittamisen ansiosta, mutta muuttoliike myös vei meiltä tärkeitäkin pelaajia. Useimmat ottelut pelasimme vajaanaisitettuna, sillä loukkaantumiset ja sairastumiset rokottivat ikävästi jo muutoinkin laihaa rosteria.  Pohjola Cupin hopea oli kuitenkin hieno saavutus, jonka siivittämänä lähdemme divariotteluihin rohkein mielin ja nälkäisinä. Takki auki meillä ei ole varaa päräyttää isojen tyttöjen geimeihin ja nöyryyttä onkin haettu ahkerasta harjoittelusta. Pelaaja-valmentajamme #1979 Norma Rage ja #333 Val Halla ovatkin toden teolla pistäneet räsynukkenaisten lihan tottelemaan kuria. Kova rakkaus on hyvä rakkaus.

Syyskauden piristeeksi JRD:n kaunokaiset ideoivat derbyn sääntöjä omalaatuisella otteella valottavan kalenterin vuodelle 2015. Kalenteri toteutettiin yhdessä valokuvaaja Miika Ihanaisen kanssa. Malleina toimivat joukkueen pelaajat, toimihenkilöt ja jopa arvovaltaiset tuomarit.

Mistä rikkeestä kuvassa mahtaa olla kyse?
Juttua ja kuvia kurvailuistamme löytyy myös: http://www.jyvaskylarollerderby.fi/
ja https://www.facebook.com/jklrollerderby

Näihin kuviin ja tunnelmiin kuittaa Jyväskylästä #69 Saamanen